Пам’ятка для батьків
Як запобігти харчовим
отруєнням
Щоб запобігти інфекційним захворюванням та харчовим
отруєнням, дотримуйтесь таких простих правил:
-
Ретельно мийте
усі овочі і фрукти перед тим, як подавати до столу сирими.
-
Прищеплюйте
дитині любов до чистоти. Привчайте її мити руки з милом перед вживанням їжі,
після відвідування туалету, повернення з прогулянки.
-
Мийте руки з
милом перед приготуванням їжі.
-
Не зберігайте
разом продукти, що їдять сирими, і ті, що підлягають кулінарній обробці.
-
Ніколи не
кладіть бутерброди, пиріжки, сир, ковбасу, печиво у пакет, де побували овочі,
фрукти, ягоди чи яйця, навіть якщо цей пакет здається абсолютно чистим.
-
Дбайте про те,
щоб їжа для дитини була щойно приготованою, свіжою. Не готуйте їжу «із
запасом».
-
Не купуйте
продукти, якщо не впевнені у їхній якості, з простроченими термінами
зберігання, пошкодженою упаковкою. Дотримуйтесь умов та строків зберігання
продукту, зазначених на його упаковці.
-
Не купуйте
продукти харчування на стихійних базарах. Ви маєте право вимагати у продавця
документи, що підтверджують якість та безпеку продуктів.
-
Не вживайте
незнайомі гриби, ягоди, трави. Смертельно небезпечними можуть бути старі або
зіпсовані гриби. Не готуйте страви з грибів дітям.
-
Не беріть у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні,
кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують зберігання у
холоді).
-
Не використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок,
озер, незнайомих підземних джерел тощо.
|