МОУ  «РОДНИКОВСКАЯ ШКОЛА» Амвросиевского района ДНР 

Меню сайта
Категории раздела
Новости [300]
Поздравления [54]
Информация [206]
Объявления [26]
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

20:04
В гостях у лікаря Вітамінки
   

Щодо  забезпечення санітарно - епідемічного  стану в     Родниківській ЗОШ І-ІІ ступенів було  випущено санітарний бюлетень учнями 9 класу «Педикульоз!» 

  в якому донесли до учнів школи, що таке педикульоз,  шляхи зараження і якими препаратами можна лікуватися.

Педикульоз (від лат. pediculus «воша»), або вошивість — паразитарне захворювання шкіри та волоссся.

Як відбувається зараження вошами? На людині можуть паразитувати головні (живуть та проводять кровосмоктання на волосистій частині голови), одежні (живуть в білизні, одязі, проводять кровосмоктання на тілі людини) воші. Воші переносяться тільки від людини до людини. Зараження відбувається при торканні голів (волосся і, особливо, довгого), носія вошей та незараженої людини або через особисті речі, якими користується людина, наприклад, шапка, шарф, а також через спільні рушники, гребінці та інші побутові речі. Розвиток вошей проходить три стадії – яйце, личинка та доросла воша. Переважне зараження дітей пов’язане їх тісними контактами в дитячих закладах, обміном особистими речами, недостатніми навичками особистої гігієни та відсутністю уваги дорослих до питань профілактики педикульозу. Якщо ваша дитина часто чеше голову, особливо за вухами та на потилиці – не виключена можливість, що у неї воші. Воші – це дрібні комахи, розміром 2,0-3,5 мм, а їх яйця (гниди) – 0,5-1 мм. Найкращий спосіб виявити воші – провести густим гребінцем по пасму волосся, а потім уважно його оглянути. Якщо ви знайшли головних вошей у своєї дитини, не приховуйте цього. Проведіть лікування педикульозу самостійно або в територіальних закладах охорони здоров’я. Повідомте про це, в першу чергу, вихователя, вчителя та медсестру в школі чи дитячому садочку. Як позбутися вошей? Після того, як ви знайшли вошей або їх яйця, треба якомога швидше почати лікування специфічними засобами, які можна придбати в аптеці. Точно дотримуйтесь інструкції, яку отримаєте разом з упаковкою препарату. Постільну та спідню білизну, в якій дитина спить, а також одяг один раз випрати при температурі 60-80 градусів або прокип’ятити або підвергнути камерній обробці чи ретельно пропрасувати. За цих умов відбувається загибель дорослих вошей та яєць.  Головним у профілактиці педикульозу є виконання правил особистої гігієни:

потрібно регулярно мити тіло – не рідше 1-2 рази на тиждень з одночасною зміною натільної і постільної білизни;

регулярно стригти волосся;

користуватися лише індивідуальними рушниками, гребінцями, шапками та іншими побутовими речами;

систематично чистити верхній одяг.

У дітей дошкільного та молодшого шкільного віку волосся потрібно оглядати щодня, звертаючи особливу увагу на скроні, тім’я, потилицю. У дітей більш старшого віку волосся треба оглядати щотижня, при цьому світле волосся потребує більш ретельного огляду.

 

 

Категория: Информация | Просмотров: 552 | Добавил: rodniki | Теги: волосся, воші | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архив записей
Друзья сайта

L.Kalashnikova © 2024
Бесплатный хостинг uCoz