МОУ  «РОДНИКОВСКАЯ ШКОЛА» Амвросиевского района ДНР 

Меню сайта
Категории раздела
Новости [300]
Поздравления [54]
Информация [206]
Объявления [26]
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

20:57
Районний семінар-практикум
            

Музично-естетичне виховання є одним з важливих чинників формування гармонійної, духовно багатої особистості й передбачає прилучення людини з дитинства до культурної спадщини свого народу та народів світу. 

Особливу роль у цьому відіграють уроки музичного мистецтва, які є обов’язковими в розкладі предметів загальноосвітніх навчальних закладів району.

15 листопада 2013 на базі Родниківської ЗОШ І-ІІ ступенів проведено семінар-практикум вчителів музичного мистецтва .

Гостинно, за давнім українським звичаєм, зустрічали учасників семінару-практикуму директор школи Зледенна Н.В., вчитель музичного мистецтва Н.В. Давидова, вчителі та учні школи.

З виступом про школу та її надбання виступив директор школи.  Методист  РМК Козлова Л.Ф.  ознайомила учасників семінару-практикуму з планом та метою його роботи. У своїй доповіді про художньо-естетичне виховання школярів підкреслила, що головними завданнями загальної музичної освіти в основній школі є особистісний розвиток учня і збагачення його емоційно-естетичного потенціалу під час сприймання та інтерпретації творів музичного мистецтва, а також формування ціннісних орієнтацій, потреби в творчій самореалізації та духовно-естетичному самовдосконаленні.

Урок музичного мистецтва по темі «Народні танці.Гопак», який провела Н.В. Давидова, яскраво розкрила основну мету та загальні завдання,  спрямовані на формування освітніх компетенцій його вихованців. Учні впевнено й грамотно відповідали на запитання вчителя , інтонаційно чисто співали програмовий твір, уважно слухали й споглядали уривки опери, характеризували її інтонаційно-образну мову, користуючись відповідною музичною термінологією, зображали образи  радості, добра й зла засобами образотворчого мистецтва.

Позакласний загальношкільний захід «Веселий ярмарок» довів, що питання художньо-естетичного виховання учнів в умовах даної школи  вирішується, завдячуючи старанним зусиллям вчителя музичного мистецтва, дирекції, вчительського й обслуговуючого колективів школи. Адже там, де люблять мистецтво дорослі – там обов’язково народжуються і юні таланти.

 

Категория: Новости | Просмотров: 539 | Добавил: rodniki | Теги: Пісня, Музика | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Друзья сайта

L.Kalashnikova © 2024
Бесплатный хостинг uCoz