МОУ  «РОДНИКОВСКАЯ ШКОЛА» Амвросиевского района ДНР 

Меню сайта
Категории раздела
Новости [300]
Поздравления [54]
Информация [206]
Объявления [26]
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

19:05
Поради для батьків майбутніх першокласників

 Скоро до школи!

 

Підготовка до школи – процес і урочистий, і хвилюючий одночасно. І не тільки для малюка, який вже через місяць стане "дорослим" школярем, але і для його мами і тата. Часом більше самих першокласників хвилюються їхні батьки, які мучаться думкою, чи готовий їх синок чи донька до першого класу. До того ж напередодні школи майбутні першокласники нерідко задають їм питання, на які складно відповісти навіть дорослому.

Давно минули ті часи, коли дитина могла піти до школи, не вміючи читати і писати. Діти починають вчитися ще в дитячому садку. Словом, принцип початкової освіти змінився кардинально.

Маленькі, ще не награлися, діти повинні освоювати ази знань, щоб у першому класі їм було легше сприймати матеріал. Тому батьки і віддають своїх малюків на підготовчі курси. Справа навіть не в тому, що вони самі не можуть підготувати власних дітей, а в тому, що програма вимагає особливого підходу і прийомів навчання. Звичайно курси організовують при школі. Для дітей це краще: вони знайомляться зі шкільної обстановкою. Знають, де їдальня, де роздягальня і туалет.

Курси  веде викладач, який потім візьме перший клас. Словом, крім знань, підготовчі курси дають можливість ближче познайомитися зі школою, адаптуватися до нової обстановки. Тому, якщо у батьків є така можливість, дитини обов'язково варто визначити на подібні курси.

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ БАТЬКІВ

Вправа на розвиток довільної уваги

Дитині дають аркуш паперу, кольорові олівці і просять намалювати в ряд 10 трикутників. Коли ця робота буде завершена, дитину попереджають про необхідність бути уважним, оскільки інструкція читається лише один раз. "Будь уважним, заштрихуй червоним олівцем третій, сьомий і дев'ятий трикутники". Якщо дитина перепитує, відповісти - хай робить так, як зрозумів. Якщо дитя впоралося з першим завданням, можна продовжити роботу, поступово ускладнюючи завдання.

Вправа на розвиток спостережливості

Запропонуєте дитині гру: "Уважно оглянь кімнату і знайди предмети, в яких є круг, коло". Малюк називає предмети - годинник, основа олівця, вимикач, ваза, столик. Можна провести цю гру у формі змагання для групи дітей, придумуючи аналогічні завдання.

Гра на розвиток пам'яті

У цю гру можна грати з дитям, наприклад, під час тривалих поїздок. Дорослий починає цю гру і говорить: "Я читаю". Наступний гравець повторює сказане і додає що-небудь ще: "Я читаю книжку", далі «Я читаю цікаву книжку» . Наступний гравець повторює всю фразу і додає що-небудь від себе. Можна просто додавати по одному слову, а можна підбирати слова за алфавітом.

Гра для тренування мислення і кмітливості "Як це можна використовувати?"

Запропонуйте дитині гру - знайти якомога більше варіантів використання будь-якого предмету. Наприклад, ви називаєте слово "олівець", а малюк придумує, як його можна використовувати - писати, малювати, використовувати як паличку, указку, градусник для ляльки, вудку і так далі.

 

Вчитель початкових класів:  Омельченко Людмила Іванівна

Категория: Новости | Просмотров: 538 | Добавил: rodniki | Теги: Слово, писати | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архив записей
Друзья сайта

L.Kalashnikova © 2024
Бесплатный хостинг uCoz